Zet de melk in een pannetje op het vuur ( laat het net niet koken) en los hier de gist in op
In een aparte mengkom meng je eerst alle droge ingrediënten : De bloem, de suiker en de vanillesuiker
Voeg de boter toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg dan de melk toe en blijf kneden tot alles goed gemengd is
Voeg dan de eieren toe en nu moet je goed blijven kneden tot je een elastisch deeg krijgt. (Rol het enkele keren uit over je werkblad)
Leg het deeg in een kom en leg er een droge handdoek over zodat het ongeveer een uurtje kan rijzen. ( liefst op een warme plaats)
Na een uurtje neem je het deeg uit de kom, voeg je de parelsuiker onder het deeg en rol je kleine bolletjes ( ongeveer 10 haal je eruit).
Laat deze opnieuw rijzen onder een doek voor een klein half uurtje.
Dan kunnen we ze eindelijk gaan bakken! Zet je wafelijzer op een hoge stand, en zorg ervoor dat je het wat invet met wat boter.
Bak de wafels mooi goudbruin. Smakelijk!