Ga terug

Bloemkool crème met traag gedroogde Serranoham

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 1 sjalotje
  • 350 ml bouillon
  • 10 cl room
  • Peper/Zout + Nootsmuskaat
  • Enkele dunne plakjes Sarranoham

Instructies 

  • Snijd het sjalotje fijn en fruit dit in wat olijfolie op een zacht vuurtje
  • Voeg de bloemkool roosjes samen toe met de bouillon en laat ongeveer 10 minuutjes koken op het vuur
  • Pureer dan de bloemkool tot een zachte crème en voeg de room toe
  • Het is hier heel belangrijk om goed af te kruiden op smaak. Ik deed er zeker de nodige nootmuskaat in
  • Je kan de crème perfect de dag op voorhand maken en nadien even opwarmen in de microgolf oven
  • De Serranoham moet 1,5 uur in de oven op 110° zodat hij lekker krokant is als je hem serveert! Zorg er dus zeker voor dat je kiest voor heel dunne sneetjes, des te krokanter het zal zijn