Heel recent heb ik een super lekker Thais restaurantje ontdekt in de buurt van waar ik woon en ik moet zeggen dat de Thaise keuken ( buiten de koriander) mij wel kan bekoren! Deze Thaise curry is echt heel eenvoudig om te maken en echt overheerlijk!
- 4 kipfilets
- handje soja scheuten
- 1 courgette
- 0,5 broccoli
- 2 wortelen
- 4 eetlepels vis fond
- 450 ml kokosmelk
- 5 koffielepels groene curry pasta
- 3 teentjes look
Zet een grote wokpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe
Snijd de ajuin fijn en doe deze samen met de geperste teentjes look in de pan
Giet 250 ml kokosmelk in de pan en voeg hier de curry pasta aan toe. Roer goed
Voeg de eetlepels vis fond toe & kruid het geheel al wat af met peper en zout
Snijd alle groenten fijn en voeg deze toe aan de saus. Voeg ook de overige kokosmelk toe
Snijd als laatste de stukjes kip in kleine blokjes en roer deze onder de saus
Laat het geheel nu 10 minuutjes doorkoken zodat de kip gaar wordt
Proef even en kruid verder af naar smaak met peper en zout
Smakelijk!