Begin met de voorbereiding van je deeg de avond ervoor of diezelfde ochtend. Het moet tijd genoeg hebben om te kunnen rijzen en je deeg zal krokanter zijn als je het ruim op voorhand maakt
Neem een grote mengkom en doe hierin de patisserie bloem, het lauw water en de droge gist
Kneed alles goed door elkaar en strooi dan wat bloem op je werkblad
Kneed het deeg nu zeker een goede 10 minuten met je handen. Leg het deeg even terug in de mengkom en voeg de melk en de olijfolie toe
Begin opnieuw te kneden en zodra de olijfolie ende melk volledig opgenomen zijn in het deeg, rol je het deeg opnieuw uit op je werkblad en kneed je verder
Als laatste voeg je de eetlepel zout toe en kneed je opnieuw een dikke 5 minuten. Je deeg moet vrij elastisch geworden zijn
Tijd om het deeg te laten rijzen! Vet een grote mengkom in met olijfolie en rol het deeg op tot een dikke bol
Leg deze in de mengkom waarover je een vochtige handdoek legt. Zorg ervoor dat je deze kom op een warme plaats zet voorminstens 2 uur. (Het deeg moet minstens in volume verdubbeld zijn)
Als je het deeg de avond voordien zou maken, kun je het deeg na de 2 uur in folie wikkelen en in de ijskast leggen. Indien je het dezelfde ochtend maakt, kun je het gewoon in de kom laten staan totdat je de pizza’s gaat bakken