Neem 400 gr. feta ( 2 blokken van 200 gr.) en snijd hier uit elke blok 4 repen
Neem 3 diepe kommetjes en vul deze met : Een ruime hoeveelheid bloem, 4 geklutste eitjes, en de panko
Kruid de geklutste eitjes en de bloem al goed af met peper en zout. Zo gaan je kroketjes al goed afgekruid zijn!
De bedoeling is nu dat je alle kroketjes gaat paneren. Haal de blokjes feta eerst door de bloem
Zorg dat de feta volledig bedekt is met de bloem( klop het teveel aan bloem even af) en haal ze nu door de geklutste eieren
Hier moet je er weer voor zorgen dat de feta volledig bedekt is met het eiermengsel.
Om zeker te zijn dat ze goed gepaneerd zijn herhaalde ik stap 1 & 2
Haal ze als laatste goed door de panko en leg ze op een stukje bakpapier
Je kan de kroketjes direct bakken in de pan, maar ik zet ze altijd nog even een uurtje in de ijskast
Dan is het tijd om de zoete aardappelen te bereiden!
Schil ze alle 3 en snijd ze dan in kleine blokjes
Doe ze in een grote mengkom en voeg hier enkele scheutjes olijfolie aan toe samen met wat peper, zout en paprikapoeder
Verspreid ze over een bakplaat ( bekleed met bakpapier) en bak ze ongeveer 20 minuutjes op 180°
Ondertussen bak je de feta kroketjes in een ruime pan met voldoende olijfolie
Snijd de courgette & de paprika in fijne blokjes en bak deze wat aan in olijfolie. Kruid af met peper, zout & eventueel wat basilicum kruiden
Neem dan de bordjes en dresseer met de sla, de groentjes, de schijfjes radijsjes, enkele zoete aardappelen en de kroketjes
Verkruimel als laatste de overige feta nog over de bordjes en dresseer met wat yoghurtsaus
Smakelijk!