Ga terug

Erwtensoepje met krokant spek

Porties 8
Het einde van het jaar is in zicht & we hebben er weer al enkele feestdagen opzitten. Jammer genoeg wordt deze periode helemaal anders beleefd door de semi-lockdown waar we nog steeds inzitten en de uitbundige familiefeestjes blijven uit.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we er niet van kunnen genieten in kleine, intieme kring met lekkere hapjes!
Deze kleine erwtensoepjes zijn schattig, lekker& vol van smaak!

Ingrediënten

  • 400 gr erwten
  • 350 gr water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 sjalotje
  • 4 reepjes spek

Instructies 

  • Snipper het sjalotje fijn en fruit dit in wat olijfolie aan
  • Voeg de erwtjes toe en laat een minuutje bakken
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat het geheel even inkoken
  • Haal alles door de keuken mixer & kruid af met peper & zout naar smaak
  • Bak het spek in een pan zonder vetstof goed krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en snijd of breek het dan in kleine stukjes
  • Dien de erwtensoep op in kleine glaasjes ( warm of lauw) en serveer met het krokante spek
  • Smakelijk & fijne feestdagen!
Gang: Appetizer