Bakbonen of een zware ronde bakplaat die past in jouw bakvorm
Ingrediënten
Voor de bodem :
250grpatisseriebloem
4eetlepelsCacaopoeder
180grkoude boter
3eetlepelssuiker
3eetlepelskoud water
1theelepelvanille extract
Voor de vulling :
180grboter(op kamertemperatuur)
375grdonkerbruine bastardsuiker
4eieren
4eetlepelsCacaopoeder
150grpure chocolade
4dl slagroom
3eetlepelssuiker
3eetlepelsBaileys
Voor de topping :
5dlslagroom
3eetlepelssuiker
4eetlepelsBaileys
Chocolade krullen
Instructies
Voor de bodem :
Zeef de bloem samen met het Cacao poeder boven een mengkom.
Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.
Kneed goed met je handen tot je een kruimelig deeg hebt, je kan daarna er ook even doorgaan met de keukenmixer
Voeg dan de suiker, het vanille extract en het water toe en kneed verder tot een egaal deeg. Maak er een grote bal van en wikkel deze in folie en leg een uurtje in de ijskast.
Leg dan wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit.
Bekleed je bakvorm met een stuk bakpapier en leg hier het kruimeldeeg in
Zorg dat je hele bakvorm bekleed is en snijd het overtollige deeg weg aan de randen
Leg over je deeg nog een stukje bakpapier en strooi hierover je bakbonen
Zet de vorm 15 minuutjes in de oven op 180°.
Verwijder dan de bakbonen en bak de bodem nog eens voor 10 minuten. Zet dan even opzij zodat we de vulling kunnen maken
Voor de vulling :
Klop de boter samen met de bruine suiker op en voeg nadien 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat je een mooi luchtig mengsel krijgt
Voeg dan de cacao toe.
Smelt ondertussen de chocolade op een laag vuurtje en voeg dit ook toe aan het mengsel.
Als laatste klop je de slagroom half op samen met de suiker en de Baileys. Voeg dit ook toe aan het mengsel.
Wanneer alles goed gemengd is stort je het mengsel in de bakvorm en schuif je deze in de oven voor +/- 45 /50 minuten op 160°. De taart zal nog wel wat vochtig zijn als je met een saté prikker zou prikken omdat het een smeuïge vulling is. Je moet alleen zorgen dat de vulling stevig is.
Laat ze dan volledig afkoelen alvorens je aan de topping begint.
Voor de topping :
Klop de slagroom met de suiker en de Baileys stijf en smeer goed uit over de taart.
Werk af met chocolade schaafsel en bewaar de taart in de ijskast!
Je kan ze best 30 minuten voor het eten uit de ijskast halen, dan is ze echt het lekkerst!