Mini Croissants gevuld met pesto, mozarella en zongedroogde tomaatjes

Porties 16 kleine croissants
Ik maak ze al enkele jaren, maar ik blijf deze minicroissants toch nog altijd een topper vinden om te serveren.
Ze zijn zo schattig en lijken zo ingewikkeld om te maken, maar niets is minder waar! Ik heb een leuk hulpmiddeltje gekocht een tijdje geleden bij TUPPERWARE, namelijk de ' Croissant Party'. Je kan je bladerdeeg op deze vorm leggen en wanneer je deze goed doordrukt, wordt je velbladerdeeg mooi verdeeld in kleine driehoekjes die je dan makkelijk tot croissants kan oprollen. Maar je kan dus ook de croissants maken zonder dit hulpstukje! 

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg (rond)
  • Groene Pesto
  • Mozzarella plakjes voor toast
  • Teentje look
  • Een half handje fijngesneden basilicum
  • Olijfolie

Instructies 

  • Snijd 16 gelijke stukjes uit je vel bladerdeeg
  • Smeer op elk stukje een beetje pesto
  • Snijd kleine reepjes uit de plakjes mozarella en leg op elk driehoekje 1 stukje
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes en leg hier ook telkens 1 stukje van op elk driehoekje
  • Vouw ze op tot kleine croissants. ( Begin met de brede kant en rol zo op naar voor)
  • Neem een kommetje en meng hierin enkele eetlepels olijfolie samen met het fijngeperst teentje look en de basilicum.
  • Smeer elke croissants in met een beetje van bovenstaand mengsel en bak ze dan in de oven 1-13 minuutjes op 180° 
  • SMAKELIJK!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It