Ik probeer de laatste tijd zoveel mogelijk koolhydraten te vervangen door andere lekkere alternatieven en in dit gerechtje miste ik ze ook echt niet.
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 300 gr verse spinazie
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 bokaal passata (met basilicum)
- 3 teentjes look
- Basilicum/Oregano kruiden
- 2 handjes pijnboompitten
Om de saus te maken snipper je de ajuin en de look fijn en fruit je deze wat aan in olijfolie op een zacht vuurtje
Voeg het gehakt toe en bak het mooi goud bruin. Overgiet met de passata en kruid af met basilicum, oregano, peper en zout naar smaak
Snijd de broccoli & de bloemkool in fijne roosjes en bak deze gaar in de wokpan met enkele eetlepels olijfolie
Voeg als laatste de spinazie toe en roer die door de groenten totdat deze geslonken is. Kruid ook goed af met peper en zout
Bak als laatste de pijnboompitten goudbruin in een pannetje zonder vetstof
Ready to serve!