Ga terug

Zachte chocoladewafels met Ben & Jerry Cookie Dough ijs & vers fruit. Hell YEAH ! ♥

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten

  • 175 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr blonde cassonadesuiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 150 gr pure chocolade
  • 15 gr Cacaopoeder
  • 80 gr bloem
  • 4 eieren
  • Ben & Jerry ijs ( Cookie dough)
  • Vers fruit

Instructies 

  • Mix de boter samen met de suiker. Voeg dan de eieren en het vanille extract toe en mix goed
  • Smelt 100 gr chocolade op een zacht vuurtje en laat even afkoelen. Voeg dan de chocolade toe aan het boter mengsel
  • Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en meng opnieuw goed
  • Zet het wafelijzer aan en vet het goed in alvorens je de wafels bakt. ( Bakspray is wel een aanrader hier)
  • Neem een ijsschepper als maat om de wafels te bakken. Na enkele minuten haal je de wafels uit het wafelijzer
  • Let op! Ze zijn heel zacht en heel breekbaar als ze warm zijn dus haal ze er voorzichtig uit.
  • Smelt de overige 50 gr chocolade en giet dit over de warme wafels
  • Werk af met het ijs en vers fruit. Serveer direct !
  • De wafeltjes kan je ook perfect bewaren in de koelkast. Ze zijn de dag nadien nog héérlijk zacht en smeuïg