Ga terug

Kip Teriyaki met noedels

Ingrediënten

  • 3 à 4 kipfilets
  • 0,5 broccoli
  • 0,5 courgette
  • 200 gr sugar snaps
  • 250 gr noedels

Voor de Teriyaki saus :

  • 100 ml water
  • 150 ml sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 10 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel Sesamolie

Instructies 

  • Snijd de groenten fijn en snijd de kipfilets in kleine blokjes
  • Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en bak nu de groentjes samen met de kip gaar
  • Zet een apart sauspannetje op het vuur om de Teriyaki saus te maken.
  • Doe hierin de sojasaus, de sesamolie, de honing en de bruine suiker en laat koken. Roer wel regelmatig zodat het zeker niet aanbrand.
  • Mix in een kommetje het water met de maïzena tot er geen klonters meer inzitten en voeg dit dan toe aan de saus
  • Blijf goed doorroeren
  • Zet ondertussen het vuur zachter, de bedoeling is dat de saus net indikt, maar het mag zeker geen dikke siroop worden
  • Kook vervolgens de noedels zoals aangegeven op de verpakking
  • Meng de noedels met de groenten, de kip en de saus. Serveer eventueel nog met wat grofgesneden walnoten.
  • Smakelijk!