Ga terug

Hamburgers met krokante kip

Porties 4 hamburgers
Geïnspireerd op een receptje van ohmyfoodness.

Equipment

  • Friteuse

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 250 ml karnemelk
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 100 gr Tarwebloem
  • 75 gr Maizena
  • Paprikapoeder (naar smaak)
  • 1 eetlepel bakpoeder

Voor de saus :

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel Sriracha

Overig :

  • Sla
  • Augurkschijfjes
  • Hamburgerbroodjes
  • 1 tomaat

Instructies 

Het maken van de kippenblokjes :

  • Eerst gaan we de kip in kleine blokjes snijden.
  • Leg ze dan in een diepe kom en giet er de karnemelk over.
  • Meng met een eetlepel Sriracha en zet dan enkele uren in de ijskast ( minstens 2)
  • Zet een mengkom klaar met daarin de bloem, het bakpoeder, het paprikapoeder, de maïzena, en wat peper en zout.
  • Leg nu de kippenblokjes hierin en meng alles goed door elkaar.
  • Frituur de kippenblokjes 5 minuutjes op 180°.

Voor de saus :

  • Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.

Voor de afwerking :

  • Neem je Hamburgerbroodjes erbij
  • Beleg met sla, augurk, tomaat en werk af met enkele kippenblokjes
  • Overgiet met wat saus en smakelijk eten!