Ga terug

Porties 4 vogelnestjes

Ingrediënten

Voor de balletjes :

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 3 à 4 eetlepels paneermeel
  • Peper en zout
  • 4 eetlepels Oregano
  • 4 eieren

Voor de saus :

  • 1 bokaal Basilicum passata (690 gr)
  • 3 teentjes look
  • 1 ajuin
  • Oregano
  • Peper & zout

Instructies 

Voor de balletjes :

  • Kook 4 eieren 10 minuten in licht gezouten water
  • Meng het gehakt samen met het paneermeel en de kruiden tot een goed geheel
  • Pel de eieren ( je kan dit best doen onder water, dan krijg je de pel er makkelijker van af)
  • Verdeel het gehakt in 4
  • Neem een ei en kneed het gehakt er mooi rond. Als je je handen even nat maakt, lukt het beter. Zorg ervoor dat het ei mooi midden in het gehakt zit zonder openingen
  • Leg de balletjes in een met boter ingevette ovenschaal en kruid nog even extra af met peper, zout en oregano
  • Zet ze in de oven voor 40-50 minuten op 180°

Voor de saus :

  • Mix kort de look samen met de ajuin in de keukenmachine
  • Fruit deze aan in wat olijfolie
  • Voeg dan de passata toe en kruid af naar smaak met peper, zout en Oregano
  • Serveer de balletjes samen met de saus en een heerlijke puree
  • Smakelijk!