Ga terug

Ronde courgetten gevuld met een tomaten mascarpone saus en kippenblokjes

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ronde courgettes
  • 3 à 4 teentjes look (ja, ik eet graag look : ))
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 3 kipfilets
  • 1 bol mozarella
  • 1 broccoli
  • een handvol pijnboompitjes
  • Enkele eetlepels Oregano
  • 250 gr mascarpone

Instructies 

  • Snijd het hoedje van de courgettes en hol ze uit met behulp van een theelepeltje en zet even opzij
  • Neem een ovenschaal en vet deze wat in met olijfolie
  • Je kan de kip 20 minuutjes in de oven op 180° zetten ( in kleine reepjes gesneden) of je kan de kip ( al in kleine blokjes gesneden) bakken in de pan met wat olijfolie
  • Snipper dan de ajuin en de look fijn
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit hierin de ajuin en de look
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat even sudderen
  • Doe de mascarpone erbij en laat de saus op een laag vuurtje even staan
  • Voeg de kippenblokjes toe aan de saus
  • Kruid het geheel af naar smaak met peper en zout en voeg ook de oregano toe.
  • Neem de courgettes erbij en vul ze alle 4 met het tomaten-mascarpone mengsel
  • Leg op elke courgette een schijfje mozarella
  • Zet ze alle 4 in een vuurvaste schotel en schuif ze in de oven voor 20 minuten op 180°
  • De broccoli snijd je ondertussen in kleine fijne roosjes.
  • Wok ze 10 minuutjes in de wokpan met een beetje olijfolie
  • Serveer het geheel met extra mozarella en wat pijnboompitjes