Ga terug

Citroen Cakejes!

Equipment

  • Brownie bakvorm (35cm x 25xm)

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 220 gr witte bastardsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1 citroen
  • 100 gr Griekse Yoghurt
  • 275 gr Patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gr poedersuiker
  • 2 handjes pistache noten

Instructies 

  • Klop de boter samen met de suiker op tot een romig geheel. Voeg dan het vanille extract toe
  • Rasp de citroen ( Zorg dat je enkel het gele van de citroen raspt, het witte smaakt heel bitter) en pers ze vervolgens
  • Vervolgens voeg je de yoghurt, de citroenrasp en het sap toe aan het botermengsel. Meng alles tot een mooi geheel
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en als laatste voeg je de bloem samen met het bakpoeder toe aan het geheel
  • Mix tot een glad, egaal deeg
  • Neem dan je bakvorm erbij
  • Ik vette de vorm in met wat boter en bekleedde het geheel met een stukje bakpapier
  • Bak de cake ongeveer 30 minuten op 175°
  • Haal de cake dan uit de vorm en laat deze vervolgens volledig afkoelen alvorens je de topping maakt
  • Doe dan de poedersuiker in een kommetje en voeg 5 tot 8 eetlepels warm water toe. Meng tot je een mooie witte glazuur krijgt
  • Smeer de glazuur uit over de cake en werk af met gehakte pistachenoten.
  • Snijd in kleine vierkantje blokjes om te verdelen.
  • Smakelijk!