Ga terug

Scampi's in een heerlijk currysausje

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 3/4 stengels groene selder
  • 1 appel
  • 2 tomaten
  • 1,5 eetlepel currykruiden (of meer naar smaak)
  • scampi's
  • 25 cl room
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 0,5 dl water
  • rijst naar keuze

Instructies 

  • Allereerst snijd je de appel en de selder in fijne blokjes
  • Verwijder het vruchtvlees bij de tomaten en snijd de overgebleven delen in fijne blokjes
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en voeg hier de fijngesneden selder en de blokjes tomaat aan toe
  • Roer enkele minuten goed en voeg dan het water en het bouillon blokje toe en laat inkoken
  • Voeg nadien pas de stukjes appel toe
  • Voeg dan de room toe en kruid het geheel naar smaak af met peper, zout en curry kruiden
  • Laat de pan op een middelmatig vuurtje staan totdat de saus ingedikt is. ( Niet te lang zodat de groentjes nog wat beet hebben)
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking
  • Bak intussen de scampi’s in wat boter en voeg deze als laatste toe aan de curry