Doe de cacaopoeder en de pure chocolade in een kom waarover je het kokend water giet
Blijf goed roeren totdat alles gesmolten is en laat het mengsel dan afkoelen
Voeg nadien de zure room toe en meng goed
Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel met een keukenmixer
Voeg dan het vanille extract toe en dan 1 voor 1 de eieren
Weeg de bloem en het bakpoeder af en doe dit bij het boter mengsel
Mix alles goed door elkaar en voeg dan het chocolade mengsel toe
Stort het beslag in een ingevette bakvorm en bak deze 50- 60 minuten op 180°.
Ik haalde de cake direct uit de vorm nadat hij uit de oven kwam en liet hem volledig afkoelen.
Smelt dan de witte chocolade samen met de room maar opgepast. Omdat witte chocolade een lager verbrandingspunt heeft kan dit snel mislopen. Je kan dus best de chocolade au-bain marie smelten!
Zet de taart op een rooster en laat de witte chocolade erover lopen tot heel het geheel bedekt is
Met behulp van een spatel smeer je de chocolade wat uit.
Strooi er dan de oreo's over en laat de taart enkele uren staan totdat de chocolade volledig afgekoeld is
Je zal zien dat de cake nog lekker smeuïg is vanbinnen. Smakelijk!