Ga terug

Wraps met gehakt in de oven

Porties 3 wraps

Ingrediënten

  • 140 gr tomatenpuree
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 100 gr zoete mais
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes look
  • 2 rode ajuinen
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 3 wraps
  • 1 potje zure room
  • geraspte kaas
  • 1 zakje Taco Kruiden

Instructies 

De voorbereiding :

  • Snijd de rode ajuin in halve maantjes en de puntpaprika's in fijne blokjes
  • Pers de look en fruit deze samen met de rode ajuin aan in wat olijfolie in een ruime pan
  • Voeg dan het gehakt toe en bak het mooi goudbruin gaar
  • Voeg 3/4de van het zakje Taco kruiden toe en kruid af met peper en zout naar smaak
  • Voeg de puntpaprika's en de mais blokjes toe samen met de tomatenpuree
  • Schep de bruine suiker erdoor en voeg nadien een klein beetje water toe
  • Meng alles goed op een zacht vuurtje

Het maken en bakken van de wraps :

  • Neem een grote ovenschaal en vet deze wat in met olijfolie
  • Neem een wrap en beleg deze met enkele eetlepels van het gehakt mengsel. ( Zorg ervoor dat je het gehakt legt aan de linker of rechterzijde van de wrap, dus niet in het midden. Zo kan je ze makkelijker oprollen)
  • Leg bovenop het gehakt een lepel zure room en strooi er nog wat geraspte kaas over
  • Rol de wrap dicht en leg deze in de ovenschaal
  • Doe dit nu voor de andere wraps ook
  • Leg ter afwerking nog enkele lepels van het gehaktmengsel op de wraps samen met nog wat geraspte kaas
  • Zet ongeveer 20 minuutjes in de oven op 180°
  • Smakelijk!