Smelt 100 gr. chocolade samen met 100 gr. ongezouten boter op een laag vuurtje. Laat even afkoelen
Hak de overige chocolade fijn
Mix de eieren met de suiker tot je een luchtig (wit) mengsel krijgt en voeg dan het gesmolten chocolade/boter mengsel toe
Voeg dan de bloem, het zout, het zakje bak poeder en de cacaopoeder toe en meng goed tot je geen klonters meer hebt
Als laatste voeg je de gehakte chocolade stukjes toe en meng je alles goed door elkaar
Zet dit mengsel nu minstens 2 uur in de ijskast. ( Het mengsel zal nog wat lopend zijn, no worries, dat is normaal!)
Haal het na 2 uur uit de ijskast en je zal zien dat de structuur steviger geworden is
Rol nu kleine balletjes van het mengsel en rol deze daarna door wat bloemsuiker
Bak de koekjes voor 12-15 minuten op 180°. ( max 6 per keer en laat voldoende plaats tussen de balletjes)
Wanneer je de ovenschaal met de koekjes uit de oven haalt, schep de koekjes dan nog niet meteen op een bord. Laat ze even wat afkoelen zodat de structuur vaster wordt, anders brokkelen ze helemaal af!