Zet de dessertrijst samen met 3/4 van de melk op het vuur. Zet de overige melk even opzij in een kommetje
Doe de vanillesuiker bij de dessertrijst en blijf goed roeren totdat het kookpunt bereikt is
Zet nadien je vuur op een lagere stand en blijf roeren tot je dessertrijst gaar is .(3/4 van de melk moet geabsorbeerd zijn door de rijst, dit kan wel zeker 20 minuten duren)
Let wel op dat je mengsel niet aanbrand dus blijf zeker regelmatig roeren
Los dan het puddingpoeder op in de overige melk en doe dit samen met de suiker bij de gare dessertrijst
Laat het mengsel op een zacht vuurtje staan zodat het kan binden en blijf regelmatig roeren
Zet de rijstpap dan +/- 20 minuutjes opzij zodat deze even kan afkoelen. Je zal zien dat de consistentie dikker wordt
Scheid de eieren en doe de eigelen onder der rijstpap. Klop de eiwitten op en spatel die voorzichtig onder het mengsel
Neem ondertussen je vellen bladerdeeg uit de ijskast , rol ze uit op je werkblad en strooi er wat bloem over
Leg je vormpjes ondersteboven op het bladerdeeg en snijd met een mes rondom het vormpje het bladerdeeg uit
Spuit wat bakspray in de vormpjes en druk het bladerdeeg goed aan. Het overtollige bladerdeeg snij je bovenaan je vormpje weg
Vul de vormpjes met de het rijstmengsel en zet ze 20-25 minuutjes in de oven op 175°.
Laat ze nadien even afkoelen alvorens je ze uit de vormpjes haalt
Strooi er een beetje bloemsuiker over and enjoy..