Ga terug

Millefeuille met Mascarpone-Amaretto crème

Porties 4

Equipment

  • Spuitzak
  • Vierkante uitsteker
  • Extra ovenschaal

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg (zuiver boter)
  • 40 framboosjes (10 per taartje)
  • 500 gr mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Een scheutje Amaretto
  • 1 eetlepel Vanille extract

Instructies 

  • Doe de mascarpone in een kom en met een spatel roer je enkele keren de mascarpone om tot hij zacht is.
  • Voeg dan de vanillesuiker toe en meng goed ( je mag geen suikerkorrels meer voelen tussen je vingers als je door de mascarpone gaat)
  • Dan voeg je het vanille extract toe & een scheutje Amaretto naar smaak
  • Schep het mengsel in een spuitzak en leg even in de ijskast ( minstens een uurtje)
  • Neem je bladerdeeg erbij en maak 12 vierkantjes. ( 6 per bladerdeegvel)
  • Leg ze op een ovenschaal op een vel bakpapier, leg hierover nog een vel bakpapier en nog een ovenschaal om tegenwicht te bieden. De vellen mogen niet dikker worden in de oven.
  • Bak ze 15-20 minuutjes op 175° in de oven & laat afkoelen
  • Dan is het tijd om de taartjes te stapelen!
  • Leg 1 vierkantje vanonder en spuit dan kleine toefjes mascarpone crème langs de randen. Spuit 1 toefje crème en zet ernaast een framboosje. Werk zo heel de rand af.
  • Dan vul je het vierkantje op met mascarpone toefjes.
  • Leg hierover een tweede velletje bladerdeeg en herhaal de vorige stap.
  • Werk af met het laatste vierkantje bladerdeeg en spuit hier nog enkele toefjes over