Schil de wortelen en de prei en snijd in fijne schijfjes
Snijd de vis in blokjes en leg in een mengkom
Giet er 1 eetlepel olijfolie over en kruid af met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat even rusten
Schil de aardappelen, snij ze in grove blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water
Giet de aardappelen af en voeg nadien 1 ei toe samen met 4 eetlepels room en pureer. Kruid goed af met peper/zout en nootmuskaat. Als je de puree nog smeuiiger wil maken kan je nog wat extra room of boter toevoegen. Geen aanrader als je het gezond wil houden natuurlijk! :)
Laat de puree afkoelen en schep dan in een spuitzak
Zet een pan op het vuur en stoof de groentjes beetgaar
Neem een apart sauspannetje en smelt hierin de boter (2 eetlepels) samen met de bloem
Roer even goed ( tot je de geur van koekjes riekt in de keuken) en voeg dan de visbouillon toe
Blijf goed kloppen met een garde
Zodra de saus ingedikt is voeg je de room eraan toe en kruid je af met peper, zout en vers gesneden tijm. ( naar smaak af te kruiden)
Voeg de groentjes, samen met de blokjes toe aan de roomsaus en meng goed door elkaar
Neem dan je ovenschotel ( of aparte kommetjes) en stort het mengsel hierin
Verdeel de geraspte kaas over de schotel
Spuit er als laatste toefjes puree op en dan is hij klaar om 20/25 minuutjes op 180° de oven in te gaan!