Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes
Verhit een wokpan op het vuur met wat olijfolie en voeg de blokjes aardappel hieraan toe samen met de geperste look
Zet een hoge pot op het vuur met wat olijfolie en laat de spinazie slinken. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
Laat de aardappelblokjes op een zacht vuurtje gedurende 5 -10 minuten bakken ( roer regelmatig eens om) en voeg nadien de spinazie toe.
Kruid het geheel nog even af met peper en zout
Leg de aardappel blokjes en de spinazie in een zeef. Het vrijgekomen sap van de spinazie kan er namelijk voor zorgen dat je bodem te vochtig wordt van de quiche
In een aparte kom klop je de eieren los samen met de room en kruid af naar smaak met peper en zout
Bekleed nu je bakvorm met het bladerdeeg en bedek de bodem met wat paneermeel ( 2,3 eetlepels)
Schep nu de spinazie en de aardappel blokjes in de vorm en strooi hierboven de verkruimelde feta over
Giet het eiermengsel over de vulling en werk af met geraspte kaas
Zet het mengsel 30 minuten in de oven op 180°
Smakelijk!
-