Ga terug

Fruittaartjes!

Porties 10 taartjes

Equipment

  • Mini taartvormpjes of quiche bakvormpjes

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 180 gr ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 150 gr blonde cassonade suiker
  • 280 gr patisseriebloem
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 2 eetlepels bakpoeder

Voor de banketbakkersroom

  • 1,2 liter volle melk
  • 200 gr suiker
  • 2 vanille stokjes
  • 50 gr maïzena
  • 10 eierdooiers

Voor de topping

  • Fruit naar keuze

Instructies 

Voor de banketbakkersroom

  • Pak een mengkom en mix de eierdooiers samen met de suiker totdat je een zeer licht en luchtig mengsel krijgt. ( Het wordt zeer licht van kleur)
  • Zeef dan de maïzena erdoor
  • Ondertussen zet je een pot op het vuur en laatje de melk wat opwarmen. Neem de vanillestokjes en schraap de zaadjes eruit. Die doe je dan bij de melk
  • Giet de helft van de warme melk bij het eiermengsel, roer hier goed door met een garde, en doe dit dan terug bij de melk in de pot
  • De bedoeling is dat je het vuur nu wat hoger zet en het mengsel goed laat inkoken totdat het dik genoeg wordt
  • Let op, blijf heel de tijd goed roeren met je garde in de pot want het brand héél snel aan
  • Zodra je merkt dat het mengsel goed dik is neem je de pot van het vuur
  • Ik heb dit in een mengkom gegoten en een stukje folie op het mengsel gelegd zodat er geen velletje over kan komen. Die pot mag een paar uur in de ijskast!

Het deeg

  • Dan is het tijd voor de bodempjes! 
  • Meng de suiker, het ei en de boter in een mengkom
  • Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen
  • Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast
  • Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodempjes gaan bakken
  • Neem steeds een klein stukje deeg en rol dit uit, op een met bloem bestrooid werkblad
  • Ik spoot mijn vormpjes in met bakspray ( werkt fantastisch!). Leg het deeg in het vormpje en druk het goed aan tegen de randen
  • Het te veel aan deeg neem je weg. Prik nog enkele gaatjes met een vork in het deeg en bak ze dan 13 minuten op 180%
  • Laat ze eventjes afkoelen en nadien ben je klaar om ze te gaan decoreren! Vul ze met de heerlijke banketbakkersroom en leg er fruit naar keuze op
  • Als je met bananen werkt, zorg er dan wel voor dat je er wat citroensap over doet zodat ze hun mooie kleur behouden