Ga terug

Bloemkoolrijst met kippengehakt balletjes in tomatensaus

Porties 4
Jeej voor lekkere gerechten zonder koolhydraten!  Versta me niet verkeerd, I can’t live without my carbs, maar wanneer ik het niet mis in een gerecht, kan ik ze perfect eens overslaan!
Deze bloemkoolrijst vult echt heel goed en smaakt bovenop nog eens top!

Ingrediënten

  • 700 gr kippengehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1 fles passata
  • 1 bloemkool
  • 1 bussel pijpajuin
  • Basilicum kruiden
  • Nootmuskaat
  • Peper & Zout

Instructies 

  • Eerst gaan we de gehaktballetjes rollen! Kruid het gehakt af met peper en zout en rol mooie ronde balletjes
  • Hak de look en de sjalotjes fijn en doe ze samen met wat olijfolie in een ruime pan
  • Voeg na een minuutje de balletjes toe en bak ze mooi goudbruin
  • Voeg dan de passata toe en kruid af met peper, zout en basilicum kruiden
  • Neem de hakmolen erbij en hak de bloemkool ( in enkele keren) fijn tot rijst.  ( druk kort en krachtig enkele keren op de knop)
  • Snijd de pijpajuin in ringetjes. Zet dan een wokpan op het vuur met wat olijfolie en bak de pijpajuin kort aan
  • Voeg dan de bloemkoolrijst toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat
  • Bak de rijst een goede 10 minuten en dien dan op met de balletjes