Geïnspireerd op een receptje van ohmyfoodness.
- 3 kipfilets
- 250 ml karnemelk
- 1 eetlepel Sriracha
- 100 gr Tarwebloem
- 75 gr Maizena
- Paprikapoeder (naar smaak)
- 1 eetlepel bakpoeder
Voor de saus :
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel Sriracha
Overig :
- Sla
- Augurkschijfjes
- Hamburgerbroodjes
- 1 tomaat
Het maken van de kippenblokjes :
Eerst gaan we de kip in kleine blokjes snijden.
Leg ze dan in een diepe kom en giet er de karnemelk over.
Meng met een eetlepel Sriracha en zet dan enkele uren in de ijskast ( minstens 2)
Zet een mengkom klaar met daarin de bloem, het bakpoeder, het paprikapoeder, de maïzena, en wat peper en zout.
Leg nu de kippenblokjes hierin en meng alles goed door elkaar.
Frituur de kippenblokjes 5 minuutjes op 180°.
Voor de afwerking :
Neem je Hamburgerbroodjes erbij
Beleg met sla, augurk, tomaat en werk af met enkele kippenblokjes
Overgiet met wat saus en smakelijk eten!