Ga terug

Equipment

  • Bakvorm met een diameter van 28 CM. ( voorzien van een losse bodem)

Ingrediënten

  • 330 gr pure chocolade
  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 170 gr suiker
  • 5 of 6 eieren (als het kleintjes zijn 5, anders 6)
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 80 gr bloem
  • Bloemsuiker en frambozen voor de afwerking

Instructies 

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 °. Ik heb de bakvorm enkel ingespoten met mijn bakspray en de taart kwam perfect los
  • In een klein pannetje laat je de chocolade samen met de boter smelten.
  • Je kan dit ook au-bain-marie doen, maar ik heb het mengsel gewoon op een laag vuurtje laten smelten
  • In een mengkom klop je ondertussen de eieren los samen met de suiker en het vanille extract
  • Voeg hier het chocolademengsel aan toe en meng alles goed door elkaar. Als laatste spatel je de bloem erdoor. ( Je kan er nadien nog extra chocolade druppels onder roeren)
  • Giet het mengsel in de taartvorm en zet deze 25 minuutjes in de oven
  • Haal de taart nadien uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  • Bestrooi de taart met bloemsuiker en het genieten kan beginnen!
  • Ik werkte de taart af met framboosjes, verse munt en een beetje frambozen coulis