Eerst snijd je de paprika’s in 4 stukken en verwijder je alle pitjes.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en kruid af met peper en zout
Bak ze gedurende 30 minuten op 200° in de oven
Fruit de geperste teentjes look en het fijngesneden sjalotje in wat olijfolie aan in grote pan op een matig vuurtje
Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken
Snijd de paprika’s in kleine stukjes en voeg toe
Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel even inkoken
Giet nu de saus in een blender zodat het 1 mooi fijn gemixt geheel wordt
Giet dan de saus terug over in de pan en voeg de room toe. Laat het geheel even inkoken & kruid dan goed af met peper en zout!
Ondertussen kook je de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie. ( Kruid ook af met peper & zout)
Giet de pasta af en meng deze goed onder de saus. Bak de pijnboompitjes kort in een pan zonder vetstof
Serveer indien mogelijk direct en werk af met verse Parmezaan schilfers en pijnboompitjes. Smakelijk!