Baktips

Handige tips voor bij het bakken !
 1. Hou je steeds zo goed mogelijk aan het recept. Voor desserten is dit héél belangrijk !
Weeg alles goed af zodat je een mooi eindresultaat krijgt.
2. Lees steeds het recept goed door zodat je weet waar je aan begint. Vaak ben ik zelf aan iets begonnen en kom ik daarna tot de conclusie dat ik bepaalde zaken niet in huis heb of dat het recept veel meer tijd in beslag neemt dan ik had verwacht.
3. Haal de ingrediënten altijd tijdig uit de ijskast. Bv. boter moet steeds op kamertemperatuur zijn.
4. Houd je ook aan de voorgeschreven temperatuur voor de oven tijdens het bakken. Een te lage of te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat je deeg niet rijst.
5. Ik probeer zoveel mogelijk met goede producten te werken. ( Roomboter, chocolade van Côte d’or,..) Dit zal je zeker proeven in je eindresultaat.
6. Als je een cake uit de oven haalt die een bult of een scheur heeft wil dit zeggen dat je temperatuur te hoog stond. Bij een nieuwe poging, verlaagje de temperatuur dan met 10 graden.
7. Wanneer je te werk gaat met silliconen bakvormen, wees je er van van bewust dat je baktijd zal varïeren dan wanneer je met metalen bakvormen werkt. Silliconen bakvormen laat je best wat langer in de oven.
8. Wanneer je wilt nagaan of je dessert lang genoeg in de oven heeft gestaan, gebruik dan een ongekookt spaghettistokje. Als er deeg blijft hangen aan het stokje wil dit zeggen dat het nog niet helemaal klaar is. Terug in de oven dus !
9. Ik heb meestal zoveel eieren in huis, dat ik vaak niet meer weet of ze nog goed zijn. Tip ; Leg de eitjes in een glas water om dit te testen. Een vers ei zinkt naar de bodem en een rot ei zal blijven drijven.
10. Open de oven niet tijdens het bakken ! Enkel als je op het einde wil testen of je gebak klaar is of niet. Anders verlies je teveel warmte.
Succes!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)
Pin It