- 800 gr vruchtvlees van een pompoen (Ik kocht ze in voorgesneden blokjes)
- 3 à 4 teentjes look
- 1 sjalotje
- 200 gr zure room
- 300 ml kippenbouillon (300 ml water + 1,5 blokje kippenbouillon opgelost)
- 400 gr pasta (Tagliatelli)
- 50 gr Parmezaan
- Extra verse Parmezaan voor de afwerking
- Scampi's (+/- 7 per persoon)
- Peper & zout
- Verse Spinazie (2 handjes)
Stoom de pompoenblokjes gaar (of kook ze met enkele eetlepels warm water)
Fruit de geperste teentjes look en het fijngesneden sjalotje in wat olijfolie aan en voeg de pompenstukjes samen met de bouillon toe
Laat even sudderen op het vuur zodat het meeste vocht verdampt en pureer dan alles in de blender zodra de pompoenblokjes gaar zijn
Giet terug over in de pan en voeg dan de zure room toe en nadien 50 gr Parmezaan poeder.
Kruid naar smaak af met peper en zout ( en eventueel wat chili poeder)
Voeg den de spinazieblaadjes toe aan de saus en roer goed.
Kook de pasta naar keuze zoals aangegeven op de verpakking
Meng de pasta samen met de saus in 1 pan. Bak de Scampi’s in wat boter op een hoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant. ( Je kan de scampi's ook enkele minuten laten meekoken in de warme saus ipv ze in een aparte pan te bakken. Vooraleer je de pasta toevoegt aan de saus doe je de scampi's bij de saus en zet je op een middelhoog voor tot de scampi's gaar zijn)
Dien de pasta met de scampi’s op en werk af met parmezaan.
Smakelijk!