
Voor de rijst :
- 150 gr Pokébowl rijst
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 Nori vel
Voor de Bowl :
- 2 handjes Edamamebonen
- 1 rijpe mango
- 1 rijpe avocado
- gefrituurde ajuintjes
- Kerstomaatjes
- 0,5 komkommer
Voor de kip :
- 2 kleine kipfilets in kleine stukjes gesneden
- 75 gr bloem
- 50 gr Maizena
- Melk
- 1 eetlepel Srirachi saus
Voor de rijst :
Volg de instructies die op de verpakking staan. Voor de Pokébowl rijst van Bosto moet je de rijst aan de kook brengen en dit voor 15 minuten. Voor 150 gr rijst doe je er 200 ml water bij
Zorg ervoor dat je goed roert zodat de rijst niet aanbrand
Dan moet je de rijst nog een extra 15 minuten laten staan af het vuur, met een deksel
In een klein pannetje verwarm je de rijstazijn met de suiker en dit roer je onder de rijst.
Laat nu afkoelen alvorens je er de spookjes van maakt
Wanneer de rijst afgekoeld is, kan je kleine ovaaltjes maken van de rijst.
In het Nori vel knip je heel voorzichtig de oogjes en het mondje, een niet al te simpele opdracht maar enkele keren proberen en het lukt je wel! Met behulp van een klein schaartje knip je de vormpjes uit.
Zet ze even in de ijskast
Voor de Bowl :
Pel de mango en snijd in kleine blokjes
Pel en ontpit de avocado en snijd in kleine reepjes
De kerstomaatjes en de komkommer snijd je ook in kleine stukjes
Voor de kip :
Enkele uren van tevoren, leg je de kippenblokjes in een kom met melk. Hier voeg je 1 eetlepel Sriracha saus aan toe.
Wanneer je de kip gaat bakken neem je de blokjes uit de melk en leg je ze in een schaal met de bloem & de Maizena. Meng nu met je handen alles met elkaar door elkaar en kruid af met peper en zout
Nu ga je de blokjes frituren op 180° tot ze goudbruin zijn. Frituur ze niet te lang, anders is de kip niet meer mals!
De afwerking :
Garneer alle groentjes in je kom samen met de warme kip
In het midden leg je de spookjes
Voeg gefrituurde ajuintjes toe als afwerking en serveer met Soja Saus
Smakelijk!