

Krokante kip met Feta & Hot Honey
Een receptje van ' Oh My Foodness'
Ingrediënten
Voor de kip :
- 400 gr kipfilet (in reepjes gesneden)
- 100 gr bloem
- 2 eieren
- 50 gr panko
Voor de Hot Honey :
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel crispy chili olie
- 100 gr feta
Extra :
- Rijst
Instructies
Voor de kip :
- Zet 3 kommetjes klaar : 1 met de panko, 1 met de bloem & 1 met de eitjes geklutst.
- Wentel de kippenreepjes door de bloem, dan door het ei ( zorg dat ze goed bedekt zijn hiermee) en als laatste door de panko. Ik zet de kippenreepjes nog altijd zeker een uurtje in de ijskast zodat de panko beter blijft plakken
- Verwarm dan de frituurpan op 180°
- Frituur de kip 5 -7 minuten, zodat de kip krokant is maar nog steeds sappig vanbinnen
Voor de Hot Honey :
- Zet de honing samen met de Crispy olie op een pannetje op het vuur en verwarm
Afwerking :
- Serveer de kip met de verkruimelde feta, de hot honey en rijst

