
Het perfecte ( en super simpele) brownie taartje
Wie is er nu niet gek op een lekker stukje chocoladetaart bij de koffie? Chocolade addicts zullen me 100 % gelijk geven!Deze taart is tevens zo simpel om te maken dat je hem gegarandeerd meer dan 1 keer zal maken !
Equipment
- Bakvorm met een diameter van 28 CM. ( voorzien van een losse bodem)
Ingrediënten
- 330 gr pure chocolade
- 250 gr roomboter
- 170 gr suiker
- 5 grote eieren of 6 kleintjes
- 1 theelepel vanille extract
- 80 gr bloem
- Bloemsuiker voor de afwerking
- Vers fruit
Instructies
- Verwarm de oven alvast voor op 180 °. Ik heb de bakvorm enkel ingespoten met mijn bakspray en de taart kwam perfect los
- In een klein pannetje laat je de chocolade samen met de boter smelten.
- Je kan dit ook au-bain-marie doen, maar ik heb het mengsel gewoon op een laag vuurtje laten smelten
- In een mengkom klop je ondertussen de eieren los samen met de suiker en het vanille extract
- Voeg hier het chocolademengsel aan toe en mengalles goed door elkaar. Als laatste spatel je de bloem erdoor. ( Je kan er nadien nog extra chocolade druppels onder roeren)
- Giet het mengsel in de taartvorm en zet deze 25 minuutjes in de oven
- Haal de taart nadien uit de vorm en laat volledig afkoelen.
- Bestrooi de taart met bloemsuiker en het genieten kan beginnen!
- Smakelijk!