
Voor de cake :
- 180 ml Pur Natur yoghurt
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr Patisseriebloem
- 3 eieren
- 190 gr witte suiker
- 1 eetlepel Vanille extract
- 150 gr bosbessen (+ extra voor de afwerking)
- 2 theelepels citroenrasp (ongeveer 1 citroen)
- 100 ml Zonnebloemolie
Glazuur
- 100 gr bloemsuiker
- 3 eetlepels citroensap ( of water als je het liever niet te zuur hebt)
In 1 kom mix je de bloem en het bakpoeder door elkaar. In een 2de kom mix je de suiker, de vanillesuiker, de yoghurt, de citroenrasp de zonnebloemolie, het vanille extract en de eieren door elkaar met een garde of een keukenmixer
Voeg dan de inhoud van de 2 samen en meng tot een mooi egaal mensel
Meng de bosbossen apart in een kom met een lepeltje bloem door elkaar
Voeg ze dan toe aan het geheel en spatel ze voorzichtig onder het beslag
Vet je bakvorm goed in ( of leg er een stukje bakpapier in) en stort het mengsel hierin
Bak de cake 50-60 minuten op 175°. Prik even met een satéprikker om te zien of hij gaar is
Laat dan volledig afkoelen
Het glazuur + afwerking
Meng de bloemsuiker met het citroensap en giet uit over de cake
Serveer met verse bosbessen, smakelijk!