Een héérlijk zomerse citroen-bosbessen cake

Equipment

  • Cakevorm (25 CM vorm)

Ingrediënten

Voor de cake :

  • 180 ml Pur Natur yoghurt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr Patisseriebloem
  • 3 eieren
  • 190 gr witte suiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 150 gr bosbessen (+ extra voor de afwerking)
  • 2 theelepels citroenrasp (ongeveer 1 citroen)
  • 100 ml Zonnebloemolie

Glazuur

  • 100 gr bloemsuiker
  • 3 eetlepels citroensap ( of water als je het liever niet te zuur hebt)

Instructies 

  • In 1 kom mix je de bloem en het bakpoeder door elkaar. In een 2de kom mix je de suiker, de vanillesuiker, de yoghurt, de citroenrasp de zonnebloemolie, het vanille extract en de eieren door elkaar met een garde of een keukenmixer
  • Voeg dan de inhoud van de 2 samen en meng tot een mooi egaal mensel
  • Meng de bosbossen apart in een kom met een lepeltje bloem door elkaar
  • Voeg ze dan toe aan het geheel en spatel ze voorzichtig onder het beslag
  • Vet je bakvorm goed in ( of leg er een stukje bakpapier in) en stort het mengsel hierin
  • Bak de cake 50-60 minuten op 175°. Prik even met een satéprikker om te zien of hij gaar is
  • Laat dan volledig afkoelen

Het glazuur + afwerking

  • Meng de bloemsuiker met het citroensap en giet uit over de cake
  • Serveer met verse bosbessen, smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It