Héérlijk romige pasta met Burrata en krokante parmaham

Porties 2 personen

Equipment

  • Blender
  • Oven

Ingrediënten

Voor de tomatensaus :

  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 3 tomaten (in kleine partjes gesneden)
  • 300 ml kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in warm water)
  • 2 eetlepels ketchup ( om het zure van de tomaat te compenseren)
  • 3 eetlepels Mascarpone
  • 50 gr Parmezaanpoeder
  • 1 ajuin
  • Oregano + Basilicum kruiden
  • 3 teentjes look
  • 2 theelepels Tomatenpuree

Overige :

  • 250 gr pasta naar keuze
  • 100 gr Parmaham
  • 2 handjes Pijnboompitten ( kort geroosterd)
  • Verse Basilicum voor de afwerking
  • 2 bollen Burrata

Instructies 

Voor de Parmaham :

  • Eerst gaan we de Parmaham klaarmaken. Neem een met bakpapier bekleedde ovenschaal en leg de sneetjes ham mooi naast elkaar. Zet de bakplaat nu in een voorvervarmde oven op 140° gedurende 20-30 minuten.
  • Haal de ham uit de oven, laat even afkoelen en verkruimel de sneetjes dan

Voor de Saus :

  • Neem een grote pan waarin je de saus gaat maken
  • Fruit de ui en de look in wat olijfolie op een middelhoog vuur
  • Voeg dan de verse tomaten toe , de tomatenblokjes in blik, de tomatenpuree, de kippenbouillon en kruid goed af met peper en zout. Kruid ook al af met de Oregano en Basilicum naar smaak
  • Laat de saus even koken op een laag vuurtje
  • Voeg dan de ketchup toe en giet nu de saus in de keukenblender. Mix de saus fijn en giet dan terug over in de sauspan
  • Voeg de Mascarpone toe en kruid de saus verder af naar smaak

De afwerking :

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en voeg deze nadien toe bij de saus
  • Vlak voor het serveren meng je het parmezaanpoeder door de saus
  • Dresseer de bordjes met de pasta en leg middenin de bol Burrata en druk die een beetje plat.
  • Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, de parmaham en de verse basilicum
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It