
Voor de tomatensaus :
- 400 gr tomatenblokjes in blik
- 3 tomaten (in kleine partjes gesneden)
- 300 ml kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in warm water)
- 2 eetlepels ketchup ( om het zure van de tomaat te compenseren)
- 3 eetlepels Mascarpone
- 50 gr Parmezaanpoeder
- 1 ajuin
- Oregano + Basilicum kruiden
- 3 teentjes look
- 2 theelepels Tomatenpuree
Overige :
- 250 gr pasta naar keuze
- 100 gr Parmaham
- 2 handjes Pijnboompitten ( kort geroosterd)
- Verse Basilicum voor de afwerking
- 2 bollen Burrata
Voor de Parmaham :
Eerst gaan we de Parmaham klaarmaken. Neem een met bakpapier bekleedde ovenschaal en leg de sneetjes ham mooi naast elkaar. Zet de bakplaat nu in een voorvervarmde oven op 140° gedurende 20-30 minuten.
Haal de ham uit de oven, laat even afkoelen en verkruimel de sneetjes dan
Voor de Saus :
Neem een grote pan waarin je de saus gaat maken
Fruit de ui en de look in wat olijfolie op een middelhoog vuur
Voeg dan de verse tomaten toe , de tomatenblokjes in blik, de tomatenpuree, de kippenbouillon en kruid goed af met peper en zout. Kruid ook al af met de Oregano en Basilicum naar smaak
Laat de saus even koken op een laag vuurtje
Voeg dan de ketchup toe en giet nu de saus in de keukenblender. Mix de saus fijn en giet dan terug over in de sauspan
Voeg de Mascarpone toe en kruid de saus verder af naar smaak
De afwerking :
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en voeg deze nadien toe bij de saus
Vlak voor het serveren meng je het parmezaanpoeder door de saus
Dresseer de bordjes met de pasta en leg middenin de bol Burrata en druk die een beetje plat.
Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, de parmaham en de verse basilicum
Smakelijk!