- 250 gr karneboter of ongezouten roomboter
- 250 gr Pur Natur yoghurt
- 250 gr patisseriebloem
- 200 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gr bosbessen
- Bloemsuiker voor de glazuur (optioneel)
- 4 eieren
Laat de boter smelten op een zacht vuurtje
Klop ondertussen de suiker, de vanillesuiker en de eieren op tot je een luchtig mengsel krijgt
Roer de boter onder het eiermengsel en voeg de bloem toe. Als laatste voeg je de bosbessen en de yoghurt toe
Doe een klein beetje vloeibare boter in je cakevorm en druk nu je bakpapier erin. De boter zorgt ervoor dat je bakpapier vast zit. Stort het mengsel mooi in de vorm
Bak de cake ongeveer 40 à 50 minuten op 180°. Prik na 40 minuten eens met een satéprikker in de cake om te kijken of hij klaar is!
Laat dan de cake afkoelen in de bakvorm alvorens je hem eruit haalt
Indien je er wat glazuur over wilt doen, doe je enkele eetlepels bloemsuiker in een potje met wat druppels water en meng je dit goed. Stort het ineens over de (afgekoelde) cake en laat even staan, je zal zien dat het na een tijdje harder wordt.
Smakelijk!