Vormvaste zandkoekjes
Het recept ( en de vormpjes) zijn van : https://www.samenmetdekindjes.be/
Ingrediënten
- 400 gr Patisseriebloem
- 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 4 zakjes Vanillesuiker (50 gram)
- 1 ei
Instructies
- Mix de boter samen met de suiker en de vanille suiker .
- Voeg dan het ei toe en de bloem en meng het geheel tot een koekjesdeeg. Je kan beginnen met een mixer maar het is iets makkelijker om het met je handen te kneden tot een mooi egaal deeg.
- Rol het deeg op tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en leg het minstens een uur in de ijskast
- Omdat het uitsteken van het deeg het beste werkt als het goed koud is, rol ik het deeg vaak uit op bakpapier ( waar ik eerst wat bloem op strooi) en leg ik dit nog even in de ijskast. Het is ook een tip om over je deegroller wat bloem te strooien.
- Wanneer het deeg goed koud is, kan je de vormpjes beginnen uitsteken.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 12-14 minuten. Laat ze nadien afkoelen op een rooster.
- Smakelijk!
- Zorg ervoor dat je ze goed afgedekt bewaard, dan blijven ze enkele dagen vers.