
Gekarteld spuitmondje
Spuitzak
voor het deeg :
- 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 4 eierdooiers
- 3 eetlepels Vanille Extract
- 250 gr Patisseriebloem
- 90 gr Poedersuiker
Voor de chocolade laag
- 200 gr chocolade naar keuze (ik gebruikte puur)
- 60 gr ongezouten roomboter
- gemalen pistache noten
De koekjes :
Mix de zachte boter samen met de poedersuiker.
Voeg nadien de eierdooiers toe samen met het Vanille Extract.
Als laatste voeg je de ( gezeefde) bloem toe en mix je alles tot een mooi glad geheel.
Verwarm ondertussen je oven voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Neem je spuitzak erbij met je spuitmondje en vul dit met je beslag
Spuit mooie gekartelde langwerpige koekjes
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten ( afhankelijk van de grootte van de koekjes) in de oven.
Zodra ze een mooie kleur krijgen haal je ze eruit en laat je ze volledig afkoelen
De afwerking :
Smelt de chocolade samen met de boter en dop de koekjes hier voor de helft in. Het is makkelijker als je de chocolade in een lange koffietas giet, zo kan je de koekjes makkelijk doppen.
Leg ze op een stukje bakpapier en strooi er de gemalen pistache noten over. Laat de chocolade afkoelen. Zet ze nadien even in de ijskast. Smakelijk!