
- 250 ml warm water
- 250 ml volle melk
- 130 ml zonnebloemolie
- 200 gr pure chocolade
- 2 eieren
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 90 gr Cacaopoeder
- 420 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Enkele druppels Vanille extract (ik gebruikte de Bourbon variant)
Neem een mengkom en voeg de bloem, het cacaopoeder en de suiker samen. Meng dit goed met een garde.
Voeg daarna de zonnebloemolie, de eieren, het water en de melk toe aan het mengsel.
Zet de muffin vormpjes in de bakvorm en giet het mengsel hier nu in.
Snijd de chocolade in grove stukjes en voeg er in elke muffin vorm wat toe. Duw ze wat in het mengsel met een lepel.
Verwarm de oven voor op 180 ° en bak de cupcakes +/- 15/17 min. Laat ze afkoelen en je kan ( als je wil) beginnen aan de topping!
Smakelijk! ( De roze topping was van Dr. Oetker)
Zoals je ziet zijn ze héérlijk smeuïg vanbinnen!