
Het is eens iets anders dan de klassieke vettige pita broodjes die we allemaal heel graag eten. ( Zeker na een nachtje stappen:) )Deze versie mag zeker niet onderdoen! De pesto balletjes zijn echt heel sappig waardoor ze echt onweerstaanbaar zijn!
Ingrediënten
Voor de balletjes :
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 100 gr pijnboompitten
- 500 gr gemengd gehakt
- Peper/zout
- Handje verse Basilicum kruiden
- Olijfolie
Voor de Pesto Mayonaise :
- 2 eetlepels Pesto
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 6 eetlepels Mayonaise
Overig :
- 6 pita broodjes
- Rucola
- Zongedroogde tomaten
Instructies
- Mix de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in de keukenmachine om je droge pesto te maken
- Voeg eventueel een lepel olijfolie toe
- Meng dit nu met het gehakt tot een egaal geheel en kruid het gehakt mengsel goed af met peper en zout
- Rol hier nu kleine balletjes van en bak deze gaar in wat boter
- De balletjes zijn niet zo heel stevig dus draai ze voorzichtig om en zet het vuur niet te hoog
- Om de pesto mayonaise te maken meng je alle ingrediënten in een kommetje
- Rooster de pita broodjes ( kan ook in de airfryer) en vul met wat rucola salade
- Vul met de balletjes, wat tomaatjes en werk af met wat pesto mayonaise
- Genieten, want het is echt goddelijk lekker!