Ga terug

Baileys Mousse

Porties 6

Ingrediƫnten

  • 6 eieren
  • 50 cl Baileys
  • 190 gr suiker
  • 20 cl room
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies 

  • Allereerst gaan we de eierdooiers scheiden van de eiwitten
  • Met een mixer klopt je de eigelen samen met de suiker op tot een luchtige bleke massa. ( het moet bijna wit zien)
  • Dan dompel je de gelatine blaadjes even onder in lauw water ( zeker niet te warm) en knijp je ze vervolgens uit.
  • Giet de Baileys in een koffietas en doe hierin de blaadjes gelatine
  • Zet de tas in de microgolf voor 1 minuut op 900 W
  • Roer daarna met een lepel in de tas tot alle blaadjes gelatine opgelost zijn en laat nadien de Baileys lauw worden.
  • Nu is het tijd om de eiwitten in een aparte kom op te kloppen
  • Voeg dan de lauwe Baileys toe aan de luchtige ei/suiker massa
  • Meng de eiwitten voorzichtig met een spatel onder het mengsel.
  • Klop de room half op ( niet te stijf) samen met de vanille suiker en spatel vervolgens deze ook voorzichtig onder het mengsel.
  • Je kan altijd eens proeven en vind je dat er te weinig Baileys in zit? Houd je dan zeker niet in om een extra scheutje er nog bij te doen ;)
  • Giet de mousse in enkele kommetjes en laat enkele uren opstijven!
  • Werk af met Cacao. De versiering komt van : www.deleukstetaartenshop.be
  • Smakelijk!