Ga terug

Snickers Taart

Equipment

  • Ronde bakvorm met losse bodem

Ingrediënten

  • 350 gr Petit Beurre/Maria koekjes
  • 230 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr melkchocolade
  • 200 gr gezouten pinda nootjes
  • 150 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (van Nestlé)
  • 5 snickers (in grove stukken gesneden)
  • 4 eetlepels donkerbruine bastardsuiker

Instructies 

  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine
  • Smelt 170 gr boter en meng dit goed onder het koekjesmengsel
  • Stort het mengsel nu in je bakvorm en druk alles goed aan met de bolle kant van de lepel & zet nadien de vorm even in de ijskast
  • Dan gaan we de karamel maken! Smelt 60 gr. boter in een sauspannetje
  • Voeg de bruine suiker en de gecondenseerde melk toe en meng goed met een garde
  • Zet het vuur wat hoger en blijf heel goed door kloppen want het mengsel kan snel aanbranden!
  • Zodra je voelt dat de karamel dik genoeg is , haal je de pan van het vuur. Je moet zeker een 7 tal minuten kloppen met je garde voordat de karamel dik genoeg is
  • Laat de karamel 5 minuutjes afkoelen en meng er dan de pindanootjes onder
  • Stort dit geheel over je koekjesvorm en smeer goed uit
  • Dan zet je opnieuw een pannetje op het vuur en smelt je de chocolade samen met de slagroom. Zorg ervoor dat het vuur vrij laag staat
  • Giet dan de chocolade uit over de pinda laag en verdeel goed over de hele vorm
  • Strooi de grove stukjes snickers uit over de chocolade en zet de vorm enkele uren in de ijskast alvorens je eraan begint
  • Ik werkte hem nog een beetje af met poedersuiker voor het opdienen! De taart is lekkerder als je hem een uurtje voor het serveren even uit de koelkast zet. ( Zo kan je hem ook makkelijker snijden!)