Ga terug

Speculaas cakejes

Equipment

  • Bakvorm ( ik gebruikte 35xm x 25 cm)

Ingrediënten

  • 400 gr donkerbruine bastardsuiker
  • 3 grote eieren (of 4 kleintjes)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 220 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel kaneel
  • 450 gr zelfrijzende bloem

Instructies 

  • Klop de suiker met de boter op tot een mooi geheel
  • Voeg het vanille extract toe & nadien de eieren
  • Roer met een mixer tot je een mooi luchtig geheel krijgt
  • Voeg dan de zelfrijzende bloem toe & de speculaas + de kaneel kruiden
  • Neem je bakvorm erbij & bekleed deze met een vel bakpapier
  • Stort het mengsel in je vorm en strijk het gelijk uit over de vorm met behulp van een spatel
  • Zet de cake in de oven op 200° voor +/- 40 minuten. Prik even met een satéprikker in je cake alvorens je hem eruit haalt. Is het stokje vochtig, laat hem dan nog even staan.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Nadien kan je hem in blokjes snijden of werken met leuke vormpjes!
  • Smakelijk!