Ga terug

Wortelcake

Equipment

  • Ronde bakvorm

Ingrediënten

Voor de cake :

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 0,5 eetlepel nootmuskaat
  • 120 gr walnoten
  • 250 ml zonnebloem olie
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 250 gr blonde cassonade suiker
  • 330 gr zelfrijzende bloem
  • 350 gr geraspte wortelen
  • 1 zakje Vanille suiker

Voor de topping :

  • 150 gr roomboter
  • 250 gr roomkaas
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille extract

Instructies 

De cake :

  • Neem de olie, de eieren en het vanille extract en meng alles met een mixer goed onder elkaar in een grote mengkom
  • Voeg dan de bruine suiker en de vanillesuiker toe en mix opnieuw
  • Voeg dan de zelfrijzende bloem toe samen met de kaneel en het nootmuskaat
  • Neem ( indien ter beschikking) een hak molen erbij en hak de walnoten fijn. ( Let op dat je ze niet te fijn mixt).
  • Voeg de stukjes toe aan het mengsel
  • De geraspte wortelen heb ik ook in de hak molen gestoken, anders gaan de stukjes wortel te grof zijn in het beslag. ( Dit is tevens ook veel sneller dan dat je wortelen zelf moet beginnen raspen)
  • Voeg de worteltjes als laatste ook toe aan het beslag en mix alles nog eens goed
  • Neem je ronde bakvorm en leg hier een stukje bakpapier in
  • Giet het beslag in de vorm en zet de cake 40-50 minuten in de oven op 180°

De topping :

  • Het belangrijkste is dat je ziet dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Leg dus je roomkaas + de boter een half uur voordien uit de ijskast
  • Mix de boter samen met het poedersuiker tot een egaal geheel
  • Voeg dan de roomkaas toe en schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • Ik heb de spuitzak nog even in de ijskast gelegd zodat ik mooie toefjes kon spuiten op de cake.
  • En nu genieten maar!
  • Smakelijk!