Ga terug

Een heerlijk lekker simpel appeltaartje

Een goed appeltaartje smaakt altijd, vind je ook niet? Probeer zeker het onderstaande recept eens uit, het is gebaseerd op eentje van Roger Van Damme!

Equipment

  • Taartvorm ( 26cm)

Ingrediënten

Voor de taartbodem :

  • 2 eieren (van 1 ei enkel de dooier)
  • 100 gr bruine bastardsuiker
  • 100 gr ongezouten roomboter in blokjes gesneden
  • 250 gr patisserie bloem
  • 1 eetlepel amandelpoeder of kokospoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout

Voor de vulling :

  • 3 Jonagold appels (in kleine blokjes gesneden)
  • sap van een halve citroen
  • 2 eierdooiers
  • 10 gr maïzena
  • 70 gr kristalsuiker
  • 40 gr boter

Voor de afwerking :

  • 2 eetlepels Abrikozen confituur
  • poedersuiker

Instructies 

  • Eerst gaan we de taartbodem maken. Doe alle ingrediënten (buiten het amandelpoeder) voor de taartbodem in een grote mengkom, en meng met je handen het geheel tot een mooi egaal bolletje
  • Strooi wat bloem over je werkblad, rol het deeg uit met behulp van een deegroller
  • Til het uitgerolde deeg voorzichtig op en leg het in een ingevette taartvorm. ( Degene die ik heb gebruikt had een diameter van 26 cm).
  • Druk het deeg goed aan en snij het overtollige deeg boven de rand weg. Strooi het amandelpoeder uit over de bodem.
  • Zet even opzij, zo kan je aan het beslag beginnen. Je kan de oven ondertussen al voorverwarmen op 180°
  • Overgiet de blokjes appel met het citroensap en meng even goed door elkaar. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter samen met de suiker
  • Haal het pannetje van het vuur en klop de eierdooiers en de maïzena erdoor
  • Giet dit mengsel bij de appelblokjes en meng alles goed door elkaar
  • Giet het beslag dan over de taartbodem en bak de taart ongeveer 20-25 minuten.
  • Neem een potje en doe hierin 2 grote eetlepels confituur en een lepeltje water. Je kan dit op het vuur opwarmen maar ik deed het even in de microgolf
  • Meng een beetje door elkaar en strijk , met behulp van een borsteltje, de confituur uit over de bovenzijde van de taart
  • Werk af met ( veel) poedersuiker