Ga terug

Porties 6 broodjes
Het is eens iets anders dan de klassieke vettige pita broodjes die we allemaal heel graag eten. ( Zeker na een nachtje stappen:) )Deze versie mag zeker niet onderdoen!  De pesto balletjes zijn echt heel sappig waardoor ze echt onweerstaanbaar zijn!

Ingrediënten

Voor de balletjes :

  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr pijnboompitten
  • 500 gr gemengd gehakt
  • Peper/zout
  • Handje verse Basilicum kruiden
  • Olijfolie

Voor de Pesto Mayonaise :

  • 2 eetlepels Pesto
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 6 eetlepels Mayonaise

Overig :

  • 6 pita broodjes
  • Rucola
  • Zongedroogde tomaten

Instructies 

  • Mix de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in de keukenmachine om je droge pesto te maken
  • Voeg eventueel een lepel olijfolie toe
  • Meng dit nu met het gehakt tot een egaal geheel en kruid het gehakt mengsel goed af met peper en zout
  • Rol hier nu kleine balletjes van en bak deze gaar in wat boter
  • De balletjes zijn niet zo heel stevig dus draai ze voorzichtig om en zet het vuur niet te hoog
  • Om de pesto mayonaise te maken meng je alle ingrediënten in een kommetje
  • Rooster de pita broodjes ( kan ook in de airfryer) en vul met wat rucola salade
  • Vul met de balletjes, wat tomaatjes en werk af met wat pesto mayonaise
  • Genieten, want het is echt goddelijk lekker!