Ga terug

Gevulde kipfilets met brie , honing en appeltjes

Porties 2

Equipment

  • 2 houten prikkers

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 0,5 appel
  • 1 stuk brie (president)
  • honing
  • 2 teentjes look
  • 6-8 snede spek

Instructies 

  • Neem de kipfilets erbij en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd ze niet volledig door, maar net genoeg zodat je ze kan open plooien
  • Kruid ze af met peper en zout en smeer ze in met olijfolie
  • Snijd de appel in schijfjes en de brie in plakjes
  • Beleg nu 1 stukje binnenkant van de kip met afwisselend brie & appel
  • Smeer beide kanten nog even in met wat honing en plooi de kipfilets dan toe
  • Wikkel enkele plakjes spek rond de kipfilets. Deze zorgen er ook voor dat de kipfilets mooi toe blijven tijdens het bakken
  • Steek de prikkers nu door de kipfilets als extra middel om ze bijeen te houden
  • Pers de twee teentjes look en voeg deze samen met wat olijfolie samen in een kommetje
  • Smeer de kipfilets nu goed hiermee in en doe de overschot van het look/olie mengsel in een ovenschaal
  • Leg de kipfilets in de schotel , kruid ze nog even af met wat peper, en bak ze gedurende 40-45 minuten op 180°
  • Wanneer je ze uit de oven haalt, lepel je nog wat olie van de ovenschaal over de kipfilets zodat ze lekker sappig zijn.
  • Serveer met een frisse salade en werk de kip nog af met een lepeltje honing
  • Smakelijk!