Ga terug

Zalm met teriyaki saus geserveerd met noedels en sugar snaps

Porties 2
Waarom nog kookboeken kopen als je zoveel leuke foodblogs hebt waar je leuke ideetjes kan opdoen! 1 van mijn favoriete kookblogs is : Franceska kookt
Het ideetje en de inspiratie van dit gerecht kwam dus ook van op haar blog. Nadat we het thuis 1 keer gegeten hadden, en we super-enthousiast hierover waren,
staat het toch zeker om de 2 weken op de menu. Ik ben sowieso al een heel grote fan van een lekker stukje zalm, maar ik had het nog nooit gegeten op
deze manier. Lekker zoet en toch heerlijk mals. Lo-ve-ly !!
Je hoort het al, je kan niet anders dan dit lekker gerechtje eens snel uit te testen. Believe me, you won’t be dissapointed!

Ingrediënten

  • 50 ml water
  • 75 ml sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels honing
  • 5 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 stukjes verse zalm
  • 2 eetlepels Sesamzaadjes
  • 250 gr noedels
  • 200 gr peulen (sugar snaps)

Instructies 

  • Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de sojasaus, de sesamolie, de honing en de bruine suiker en laat koken
  • Mix in een kommetje het water met de eetlepel Maizena tot er geen klonters meer inzitten en voeg dit dan toe aan de saus.
  • Blijf goed doorroeren
  • Zet ondertussen het vuur zachter, de bedoeling is dat de saus net indikt, maar het mag zeker geen dikke siroop worden
  • Zet een klein pannetje op het vuur zonder vetstof en bak de sesamzaadjes op een laag vuurtje voor +/- 2 minuutjes. Zet ze nadien even opzij
  • Ondertussen neem je een grote ovenschaal voor de zalmmoten. Lepel wat saus in de ovenschaal en leg hierin de zalm
  • Kruid de moten af met wat peper en zout en lepel er dan goed wat saus over
  • Zet de schotel in de oven voor 18-20 minuten op 180°. Lepel zeker nog 2 keer goed wat saus over de zalm als hij in de oven staat
  • Je zou ongeveer 1/3 van de saus moeten overhouden ( meer mag ook)
  • Zet, tijdens het koken van de zalm, een wokpan op het vuur met wat olijfolie en bak hierin de Peulen. ( 10 minuutjes)
  • Ondertussen kook je de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet ze af en voeg ze toe bij de peulen in de wokpan. Meng de resterende saus door de noedels en de peulen
  • Neem de zalm uit de oven en besprenkel elk stukje met de sesamzaadjes. Smakelijk!