Klop de boter samen met de suiker op tot een romig geheel. Voeg dan het vanille extract toe
Rasp de citroen ( Zorg dat je enkel het gele van de citroen raspt, het witte smaakt heel bitter) en pers ze vervolgens
Vervolgens voeg je de yoghurt, de citroenrasp en het sap toe aan het botermengsel. Meng alles tot een mooi geheel
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en als laatste voeg je de bloem samen met het bakpoeder toe aan het geheel
Mix tot een glad, egaal deeg
Neem je bakvorm, smeer deze wat in met boter en leg hier een stuk bakpapier op. Hierop strijk je het mengsel ( de helft) goed uit.
Bak het beslag in 2 keer op 175° gedurende ongeveer 20 minuten
Laat het even afkoelen en snijd dan elke keer 4 rondjes ( of meer indien mogelijk) uit het beslag
Meng enkele eetlepels poedersuiker met een paar druppels water zodat je je glazuur krijgt
Sprenkel dit met een lepel over de gebakjes en werk af met de pistachenoten