Ga terug

Kleine citroencakejes met glazuur & pistachenootjes

Porties 8 taartjes
Dit receptje is eigenlijk hetzelfde als mijn ' frisse citroencake', alleen bakken we het beslag in een vierkanten blikvorm & snijden we er kleine rondjes uit. Ze zien er heerlijk verfijnd uit voor elke leuke koffieborrel!

Equipment

  • Vierkante bakblik 20x20 ( voor brownies)
  • Ronde uitsteker

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 220 gr witte bastardsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 100 gr Griekse Yoghurt
  • 275 gr patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • Enkele eetlepels poedersuiker
  • Pistache noten (grof gesneden)

Instructies 

  • Klop de boter samen met de suiker op tot een romig geheel. Voeg dan het vanille extract toe
  • Rasp de citroen ( Zorg dat je enkel het gele van de citroen raspt, het witte smaakt heel bitter) en pers ze vervolgens
  • Vervolgens voeg je de yoghurt, de citroenrasp en het sap toe aan het botermengsel. Meng alles tot een mooi geheel
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en als laatste voeg je de bloem samen met het bakpoeder toe aan het geheel
  • Mix tot een glad, egaal deeg
  • Neem je bakvorm, smeer deze wat in met boter en leg hier een stuk bakpapier op. Hierop strijk je het mengsel ( de helft) goed uit.
  • Bak het beslag in 2 keer op 175° gedurende ongeveer 20 minuten
  • Laat het even afkoelen en snijd dan elke keer 4 rondjes ( of meer indien mogelijk) uit het beslag
  • Meng enkele eetlepels poedersuiker met een paar druppels water zodat je je glazuur krijgt
  • Sprenkel dit met een lepel over de gebakjes en werk af met de pistachenoten