Verwijder het klokhuis bij de appels, snij ze in 4 stukken en snij dan heel fijne sneetjes uit deze stukken
Hoe fijner de sneetjes, hoe makkelijk je ze straks zal kunnen plooien
Doe ze in een kom met lauw water en voeg het sap van een halve citroen toe. Zo voorkom je dat de appels verkleuren.
Zet de kom nadien 4-6 min in de microgolf op 900watt
Giet het water met de appeltjes voorzichtig af in een vergiet en laat afkoelen.
Neem de vellen bladerdeeg en rol deze uit
Uit 1 vel bladerdeeg haalde ik drie grote rechthoekige stukken voor de roosjes.
Smeer wat abrikozen confituur uit op het stuk bladerdeeg en schik nadien de stukjes appel bovenaan naast elkaar
Je kan eventueel nog wat kaneel over de appeltjes strooien
Nadien plooi je het onderste deel om, over de stukjes appel. Nu kan je beginnen oprollen !
Zet de roosjes allemaal in een ingevette cupcake vorm en bak ze 13-15 minuten op 180°.
Strooi er wat bloemsuiker op en je kan beginnen smullen!